BALKAN

Migranti beskućnici postavili šatore na Trgu Place des Vosges

Oko 400 migranata beskućnika postavilo je šatore na Trgu Place des Vosges, jednom od turističkih područja u Parizu, glavnom gradu Francuske, tražeći “časno utočište”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trg Place des Vosges najljepši je i najveličanstveniji u francuskoj prijestolnici.

Oko 400 beskućnika, uključujući porodice sa djecom i maloljetne osobe bez pratnje, postavilo je šatore na Trgu tražeći “dostojanstveno i trajno rješenje kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje”.

Migrante su podržala udruženja poput Utupia 56, Wilson i DAL.

Predstavnici udruženja naveli su da su izabrali Trg Place des Vosges jer je to turističko mjesto, te su željeli pokazati dijelove Pariza koji nisu vidljivi onima u luksuznim četvrtima i turistima.

Prošlog mjeseca, oko 300 maloljetnika i ilegalnih migranata bez pratnje, uglavnom Afrikanaca i Afganistanaca, postavilo je šatore ispred gradske vijećnice u Parizu, zahtijevajući “hitno sklonište” kako bi ukazali na loše uslove života i dobili sigurno sklonište.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Migranti #beskućnici #postavili #šatore #Trgu #Place #des #Vosges

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker