BALKANNAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKA

Muftija Naim Ternava izabran po peti put na čelo Islamske zajednice Kosova

Kosovski muftija Naim Ternava je rekao da mu je jedan od ciljeva da zaštiti vernike od ekstremizma, sektaštva i polarizacije vere

 

Skupština Islamske zajednice Kosova aklamacijom je danas izabrala muftiju Naima Ternava za još jedan petogodišnji mandat na čelu ove institucije, prenosi Anadolu.

Naim Ternava, koji je bio jedini kandidat, ovo je peti mandat za redom na čelu Islamske zajednice Kosova. Naim Ternava prvi put je izabrana za predsednika Islamske zajednice Kosova 2003. godine.

U svom govoru, muftija Ternava se zahvalio svima na ukazanom poverenju i podršci u proteklim mandatima, rekavši da je prioritet u novom mandatu obrazovanje, unapređenje i oplemenjivanje građana, saopšteno je iz Islamske zajednice Kosova.

Muftija Ternava je rekao da mu je jedan od ciljeva da zaštiti vernike od ekstremizma, sektaštva i polarizacije vere. Istakao je da će prioritet biti i omasovljenje verskog obrazovanja širom Kosova.

Danas je konstituisan i novi saziv Skupštine Islamske zajednice Kosova, koju čini 31 član, a potom su delegati nastavili sa glasanjem novih čelnika ove verske institucije.

Za novog predsednika Skupštine Islamske zajednice Kosova tajnim glasanjem izabran je Ajni Sinani. Izabrano je i novo Predsedništvo Islamske zajednice Kosova.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker