BALKAN

Na graničnim prelazima pojačana frekvencija vozila

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros je pojačana frekvencija vozila, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. U najtoplijem dijelu dana, prilikom napuštanja vozila, na vrijeme isključite rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze“, navedeno je u saopćenju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas i sutra u vremenu od 08 do 20 sati obustavit će se saobraćaj na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na regionalne puteve.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Gradina pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Orašje, Gabela Polje, Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prelazu Doljani nema gužve na našoj izlaznoj rampi, ali je kolona vozila u prostoru između dva granična prelaza (na ulazu u HR). Povremeno se duge kolone vozila formiraju na oba granična prelaza kod Neuma (Neum I i Neum II). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#graničnim #prelazima #pojačana #frekvencija #vozila

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker