BIHNAJNOVIJE VIJESTI

Na pojedinim dionicama magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mjestimično mokrom kolovozu, dok poledice ima na dionicama u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Na magistralnom putu Livno – Šuica upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost.

Izdvajaju šire područje: Sarajeva, Ključa, Sanskog Mosta i Bihaća. Skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Skreću pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz i izdvajaju putne pravce: Jajce – Crna Rijeka, Turbe – Karanovac i Sarajevo – Foča.

Do 4. februara izvode se radovi na sanaciji dilatacije vijadukta Zalužani, na magistralnom putu Banja Luka – Klašnice, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo – Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker