SPORT

Na rijeci Uni održana jednodnevna regata “Emocije i sjećanja“

Više od 700 ljubitelja sportova na vodi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i još nekoliko evropskih država u 90 plovila učestvovalo je danas u rafting-kajak regati na Uni “Emocije i sjećanja“, koju je organizirao Nacionalni Park Una, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o jednodnevnoj vodenoj karavani, organiziranoj kako bi se sačuvala tradicija Una regate koja se održava 47 godina i koja spada u značajnija sportska i turistička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

“Već dvije godine nismo organizirali Una regatu jer je to velik projekt i podrazumijeva brojne prateće sadržaje koji se ne mogu prirediti uz epidemiološke mjere koje su još na snazi. Ovim jednodnevnim raftingom, želimo očuvati tradiciju, ali i ljubiteljima sportova na vodi pružiti jedinstven doživljaj kakav mogu imati samo na ovoj rijeci“, rekao je Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una.

Rafting-kajak regata organizirana je na inače najatraktivnijoj etapi tradicionalne Una regate od Štrbačkog buka do Gradske otoke u Bihaću.

“Ove godine ne biramo tradicionalno najbolje i najmlađe učesnike, riječ je o čisto rekreativnom druženju. Jutros smo imali skokove skipera sa Štrbačkog buka, a na gradskoj plaži Beton skokove sa zračnog jastuka, odnosno bloba, i naravno na kraju neizostavne skokove sa Gradskog mosta u Bihaću“, objašnjava Mulić.

U 21 sat za učesnike, građane Bihaća, goste i turiste, kao poklon Grada Bihaća i Nacionalnog parka Una, održan je koncert Amela Ćurića na Gradskoj otoci.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#rijeci #Uni #održana #jednodnevna #regata #Emocije #sjećanja

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker