BIHNAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Najuspješniji na takmičenju o životu poslanika Muhammeda nagrađeni putovanjem na umru

Iz Sarajeva je na umru otputovalo 40 mladih osoba iz zemalja Balkana, koji su bili najbolji na takmičenju iz oblasti sire (životopisa poslanika Muhammeda) koje su organizirali Uprava za vjerske poslove Turkiye i Fondacija džamije "Yunus Emre"

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u petak je na umru ispraćeno 40 mladih osoba iz zemalja Balkana, a riječ je o najuspješnijim učesnicima takmičenja iz oblasti sire (životopisa poslanika Muhammeda) koje su organizirali Uprava za vjerske poslove Turkiye i Fondacija džamije “Yunus Emre”, javlja Anadolu.

Mlade okupljene u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispratile su njihove porodice i savjetnik za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turkiy u BiH Mustafa Guvenc.

Guvenc je novinaru Anadolu kazao da je organizirano takmičenje iz oblasti sire, odnosno poznavanju života poslanika Muhammeda.

Istakao je kako su na takmičenju učestvovali mladi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te dodao:

“Naših 40 uspješnih takmičara ispraćamo prvo u Istanbul, a zatim u Mekku. Mladi su se zaista veoma potrudili da nauče nešto o životu našeg Poslanika. Sada će boraviti na mjestima na kojima je koračao Poslanik, te upoznati lično mjesta o kojima su detaljno učili. Tamo će doživjeti jednu drugačiju atmosferu, duhovnu atmosferu.”

Navodeći da će slična takmičenja biti održana i u budućnosti, Guvenc je izrazio zahvalnost onima koji su doprinijeli organizaciji ovog takmičenja.

Nakon što su se na sarajevskom aerodromu oprostili od svojih porodica, grupa od 40 mladića i djevojaka su preko Istanbula otputovali za Saudijsku Arabiju.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker