EKONOMIJANAJNOVIJE VIJESTI

Neto prihodi ruskog Rosnefta pali za 15 posto

Kompanija je pad prihoda pripisala "nemonetarnim faktorima", navodeći prenos imovine kompanije u Njemačkoj na eksterno upravljanje Federalne mrežne agencije Bundesnetzagentur

Moskva

Rosneft, najveća ruska naftna kompanija, objavila je u srijedu da je njen neto prihod za period januar – septembar ove godine smanjen u odnosu na prethodnu godinu za 15 posto, na 591 milijardu rublji (oko 9,4 milijardi dolara), javlja Anadolu Agency (AA).

Neto prihod za prvih devet mjeseci prošle godine bio je najveći u istoriji kompanije i iznosio je 696 milijardi rublji (više od 11,06 milijardi dolara).

Kompanija je pad prihoda pripisala “nemonetarnim faktorima”, navodeći prenos imovine kompanije u Njemačkoj na eksterno upravljanje Federalne mrežne agencije Bundesnetzagentur.

Kako navodi Rosneft, prenos imovine, koji je doveo do značajnog negativnog uticaja na prihode kompanije, rezultirao je dodatnim gubitkom od 56 milijardi rublji (890,16 miliona dolara) i smanjenjem gotovine za 76 milijardi rublji (oko 1,2 milijarde dolara).

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker