SVIJET

Njemačka policija na meti kritika zbog prekomjerne upotrebe sile na protestima

Policija u Njemačkoj našla se pod oštrim kritikama zbog prekomjerne upotrebe sile protiv demonstranata koji su se, uprkos zabrani, okupili u nedjelju u glavnom gradu Berlinu da protestuju protiv vladinih mjera u cilju suzbijanja koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na desetine video zapisa objavljenih na društvenim mrežama dokumentovano je da su policajci koristili neproporcionalnu silu kako bi rastjerali demonstrante, bacali ljude na zemlju i nasilno uhapsili mnoge od njih.

U jednom od dramatičnih video zapisa policajac je uhvaćen pred kamerom kako udara tinejdžera u lice i spušta ga na tlo.

Drugi video zapis je pokazao kako policajac udara ženu do besvijesti.

Na nedjeljnim protestima održanim u Berlinu protiv mjera koje su njemačke vlasti uvele u cilju suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, privedeno je 600 osoba.

Na protestima je učestvovalo oko 5.000 ljudi, a tokom kontrole identifikacije pozlilo je jednoj osobi koja je preminula u bolnici. Istraga o ovom slučaju je u toku.

Za nekoliko stotina demonstranata određena je novčana kazna od 1.000 eura jer se nisu pridržavali propisanih anti-COVID mjera.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Njemačka #policija #meti #kritika #zbog #prekomjerne #upotrebe #sile #protestima

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker