Vijesti iz Turske

Počinje vakcinacija maloljetnika od 15 godina

Prema najnovijim odlukama donesenim u Republici Turskoj kampanja vakcinacije protiv koronavirusa proširena je i na maloljetnike koji imaju najmanje 15 godina, kao i na djecu koja imaju najmanje 12 godina, a koja boluju od hroničnih bolesti, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zdravstveni radnici i druge prioritetne grupe moći će primiti četvrte doze vakcina”, objavilo je Ministarstvo zdravlja Republike Turske.

Obzirom da neke zemlje za ulazak na svoju teritoriju zahtijevaju dvije doze vakcina Pfizer-BioNTech, osobe koje su primile dvije doze kineske vakcine Sinovac i jednu dozu Pfizer-BioNTech, moći će primiti još jednu dozu Pfizer-BioNTech kao četvrtu dozu.

Prema novim odlukama Turske, osobe koje su bile pozitivne na koronavirus mogu se vakcinisati nakon mjesec dana, umjesto nakon tri kako je do sada bio slučaj.

Prema podacima objavljenim u ponedjeljak, u Turskoj je dato više od 83,87 miliona doza vakcina protiv COVID-19 od januara, odnosno od početka kampanje masovne vakcinacije.

U posljednja 24 sata potvrđeno je 18.847 novih infekcija i 154 smrtna slučaja povezana s koronavirusom, a oporavilo se 14.426 pacijenata.

Turska je u julu ukinula gotovo sva ograničenja vezana za koronavirus nakon opadanja broja novih slučajeva COVID-19 u cijeloj zemlji i ubrzane vakcinacije.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Počinje #vakcinacija #maloljetnika #godina

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker