POLITIKA

Podrška projektu za besplatne logopedske tretmane za djecu u Zavodu “Mjedenica”

Svi učenici osnovnih škola na području sarajevske općine Stari Grad, kao i predškolci sa govorno-jezičkim poteškoćama i ove godine će imati mogućnost besplatnih logopetskih tretmana kroz rad sa stručnim osobljem Zavoda “Mjedenica”, javlja Anadolija.

Riječ je o projektu koji već 11 godina finansira Općina Stari Grad Sarajevo omogućivši tako djeci i njihovim roditeljima brži pristup i rad sa stručnim licima u rješavanju govorno-jezičkih poteškoća. Projekat je izuzetno važan za što bolji razvoj djece, postizanje boljeg uspjeha u školi i socijalizaciju u društvenoj sredini.

Tim povodom općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Seid Škaljić posjetili su danas Zavod Mjedenica gdje ih je dočekala v.d. direktorice Zavoda Zumreta Jeina. Posjeta je iskorištena za obilazak korisnika Zavoda, te za potpisivanje ugovora o finansiranju projekta.

“Nastavljamo podršku ovom projektu jer smo svjesni njegovog značaja za djecu, ali i njihove roditelje. U Zavodu su mi izložili ideju da se kroz ovaj projekat nabave i određeni materijali koji će stručnim licima olakšati rad s djecom koja imaju govorno-jezičke poteškoće, kao i plan održavanja radionica za roditelje i djecu. Drago mi je projekat ide u tom pravcu i razvija se jer je naš zajednički cilj pomoći što većem broju djece”, izjavio je Hadžibajrić.

Zumreta Jeina rekla je da su izuzetno zadovoljni podrškom koju im pruža Općina Stari Grad i načelnik Hadžibajrić dugi niz godina.

“Imamo razumijevanje, podršku i za sve što smo se obratili dobili smo pomoć, kao i upute na koji način određene stvari da rješavamo. Zahvaljujem se u ime korisnika Zavoda ‘Mjedenica’ i svih učenika kojima će ovaj projekat pomoći”, rekla je ona.

Zavod “Mjedenica” prosječno godišnje ima između 180 i 200 korisnika. Među njima je i 117 učenika od prvog do devetog razreda, raspoređenih u 32 odjeljenja. Vrtić Zavoda Mjedenica trenutno pohađa 28-ero djece, a radionice za radnu okupaciju imaju 28 korisnika. Korisnici Zavoda su djeca uzrasta od četiri godine, pa do odrasle dobi.

Općina Stari Grad Sarajevo projekat “Podrška učenicima sa jezičko-govornim poremećajima u redovnim osnovnim školama na području općine Stari Grad Sarajevo u 2023. godini” finansira iznosom od 7.000 KM. Najmlađim korisnicima Zavoda danas su uručeni prigodni pokloniNa internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Podrška #projektu #besplatne #logopedske #tretmane #djecu #Zavodu #Mjedenica

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker