BALKAN

Pojačan promet vozila na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.

I danas očekuju pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuju da se na duže relacije putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Vozače teretnih vozila mole da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primjete da se iza njih formirala duža kolona, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Nakon uklanjanja vozila koja su učestvovala u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Žepče – Maglaj, kod mjesta Tatarbudžak, normalizovano je saobraćanje.

Nakon završenog policijskog uviđaja zbog saobraćajne nezgode normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu Srebrenik – Lončari, kod mjesta Ormanica.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko – Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik – Lončari – Brčko, za putnička vozila Donja Skakava – Ulice – Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj – Rudanka – Johovac i regionalnim putem Razboj – Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno – Kupres Ripač – Dubovsko, Vitez – Nević Polje, Livno – Kamensko i Semizovac – Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf – Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će se u vremenu od 11 do 14 sati usporeno saobraćati magistralnim putem M-4 u Tuzli (između kružnog toka “Siporex” i Brčanske Malte). Mole vozače koji će se kretati ovom dionicom da voze sporije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Pojačan #promet #vozila #graničnim #prelazima #Velika #Kladuša #Izačić #Bosanska #Gradiška

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker