Vijesti iz Turske

Povratak djece dočekale još tri porodice koje su protestovale u Diyarbakiru

Povratak svoje djece dočekale su još tri porodice koje su protestovale ispred sjedišta Narodne demokratske partije (HDP) u Diyarbakiru, u Turskoj i tražile povratak sinova i kćeri koji su vrbovani i odvedeni u terorističke kampove PKK-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Mustafa, sin Aysegul Bicer, jedne od tri majke koje su pokrenule protest 3. septembra 2019, Alev, kćerka Gullu Turan i brat Hayriye Akyuz jučer su se u Sirnaku predali pripadnicima snaga sigurnosti.

Porodicama je sretna vijest javljena jučer, na 695. dan protesta.

U distriktu Sur, u Diyarbakiru, organiziran je program spajanja porodica.

Aysegul i njen suprug Rauf Bicer zagrili su Mustafu, koji je otet 2018. godine kada je imao 17 godina. Sreću da još jednom zagrle svog sina i brata Ensarija, otetog prije tri godine imali su Gullu i Ibrahim Karaasan te Hayriye Akyuz. Gullu Turan zagrlila je svoju kćerku Alev, otetu u distriktu Pertek, u Tunceliju, prije šest godina, dok je još uvijek bila srednjoškolka.

Porodice nisu krile emocije i radost zbog povratka svoje djece.

Majka Bicer u izjavi za medije zahvalila je državi na naporima uloženim u povratak njenog djeteta.

”Ovo je pobjeda naše države, pobjeda Republike Turske. Hvala. Svim medijima koji su naš vapaj prenijeli do naše djece, djeca su nam se vratila. Hvala svima. Svi smo pobijedili. PKK i njeno političko krilo HDP sravnjeni su sa zemljom. Majke ostvaruju ovakve pobjede. Uz Božiju pomoć, bit će vraćena sva naša djeca”, rekla je Bicer.

Povratkom djece porodica Bicer, Turan i Karasan, danas je ukupno 28 porodica dočekalo povratak svojih sinova i kćeri, spašenih iz kandži terorističke organizacije.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Povratak #djece #dočekale #još #tri #porodice #koje #protestovale #Diyarbakiru

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker