BALKAN

Požar u Primorcima u Čitluku prijeti stambenim i drugim objektima

Na području opštine Čitluk trenutno su aktivna dva požara, a jedan od njih koji je izbio selu Primorci od 10.00 sati prijeti stambenim i drugim objektima, javlja Anadolu Agency (AA).

U izvještaju Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) navedeno je da na toj lokaciji gori trava, nisko rastinje i borova šuma.

“U Gradnićkom polju od 09:45 sati aktivan je požar, gdje gori trava i nisko rastinje, nema ugroze trenutno po objekte”, navode iz FUCZ.

Na području grada Mostara trenutno su aktivna dva požara: u Raškoj Gori od 13.05 sati, gdje gori trava i nisko rastinje i u Jasenici od 13.15 sati, gdje gori trava.

“Požari ne ugrožavaju stanovništvo, stambene i druge objekte”, navode iz FUCZ.

Na području Čapljine trenutno je aktivan požar u Gnjilištima od 12.30 sati, gdje gori nisko rastinje i šuma, a ovaj požar ne ugrožava stanovništvo, stambene i druge objekte.

U Jablanici, iznad naseljenog mjesta Donja Jablanica, došlo je do pojave nekoliko požarnih tačaka.

“Vatrogasci su na terenu i rade na eliminiranju požarnih tačaka”, navodi se u izvještaju iz FUCZ i dodaje da je teren izuzetno težak odnosno nepristupačan.

Na području općine Stolac i dalje je aktivan požar na lokaciji Derani koji ne ugrožava stanovništvo, stambene i druge objekte, a na terenu je DVD Stolac i lokalno stanovništvo.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Požar #Primorcima #Čitluku #prijeti #stambenim #drugim #objektima

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker