BALKAN

Predsjedništvo BiH: Odobreno održavanje vježbe “EUFOR

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je održalo vanrednu sjednicu kojoj su prisustvovali predsjedavajući Željko Komšić i član Šefik Džaferović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na sjednici odobrilo održavanje vježbe “EUFOR – Brzi odgovor 2021.“, a na osnovu pisma upućenog od komandanta Snaga Evropske unije (EUFOR) general-majora Alexandera Platzera.

Ova redovna godišnja vježba EUFOR-a se održava u skladu sa Općim okvirnim sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini, Aneks 1-A, Sporazumom o vojnim aspektima mirovnog rješenja, navedeno je iz Predsjedništva BiH.

Vježba “EUFOR – Brzi odgovor 2021.“ će biti održana od 13. septembra do 3. oktobra 2021. godine u južnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Vježba omogućava provjeru angažovanja snaga za pružanje podrške bosanskohercegovačkim vlastima pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Predsjedništvo #BiH #Odobreno #održavanje #vježbe #EUFOR

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker