BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

Priština: Turski kontingent KFOR-a pomogao otvaranje odeljenja za robotsko kodiranje u OŠ “Elena Gjika”

Turski ambasador Tunc Angili je u svom govoru naveo da Turkiye i Kosovo imaju duboko ukorenjenu istoriju i da se ovakvim projektima gradi zajednička budućnost, dok je pukovnik Sabri Gokhan Karamursel istakao da je zadovoljstvo preduzimati...

Predstavnička delegacija turskih trupa u sastavu Mirovne misije NATO-a na Kosovu (KFOR), svečano je otvorila odeljenja za robotsko kodiranje u osnovnoj školi “Elena Gjika” u Prištini, u kojoj se nastava odvija na albanskom i turskom jeziku, javlja Anadolu.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su ambasador Turkiye na Kosovu Sabri Tunc Angili, kosovski ministar za regionalni razvoj i predsednik Kosovske demokratske partije Turaka (KDTP) Fikrim Damka, zamenica gradonačelnika Prištine Donjeta Sahatciu, predsedavajući delegacije turskih trupa KFOR-a pukovnik Sabri Gokhan Karamursel, kao i predstavnici turskih institucija na Kosovu, nastavno osoblje i učenici.

Ambasador Angili je u svom govoru naveo da Turkiye i Kosovo imaju duboko ukorenjenu istoriju i da se ovakvim projektima gradi zajednička budućnost, dok je pukovnik Karamursel istakao da je zadovoljstvo preduzimati korake za svetliju budućnost Kosova.

Ministar Damka je podsetio da je Turkiye pružila veliku podršku Kosovu pre, tokom i posle rata, te je naveo da je njihova podrška imala za cilj da Kosovo postane razvijena i jaka zemlja.

Nakon govora, gosti su presekli svečanu vrpcu na ulazu u učinocu za robotsko kodiranje i obišli je. Svečanost je završena kulturnim program učenika.

Zahvaljujući ovoj podršci, osnovna škola “Elena Gjika” je postala prva državna škola u Prištini koja je dobila odeljenje za robotsko kodiranje. Predstavnička delegacija turskih trupa KFOR-a nedavno je uspostavila sličnu učionicu i u osnovnoj školi “Motrat Qiriazi” u gradu Prizrenu.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker