NAJNOVIJE VIJESTISVIJETVijesti iz Turske

Putin čestitao Erdoganu na pobjedi na predsjedničkim izborima u Turkiye

Vaša pobjeda jasan je pokazatelj podrške turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i ostvarite nezavisnu vanjsku politiku, naveo je Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turkiye, javlja Anadolija.

Iz moskovskog Kremlja je saopćeno da je Putin poslao čestitku Erdoganu u kojoj je naveo da je njegov izborni uspjeh prirodan slijed događaja nakon njegovih nesebičnih napora u dosadašnjem vođenju države.

“Vaša pobjeda jasan je pokazatelj podrške turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i ostvarite nezavisnu vanjsku politiku“, naveo je Putin u čestitki.

Putin je zahvalio Erdoganu na njegovom ličnom doprinosu jačanju prijateljskih odnosa i uzajamno korisne saradnje između Turkiye i Rusije.

“Želio bih potvrditi da smo spremni nastaviti konstruktivan dijalog o aktualnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima“, poručio je Putin.

Ruski predsjednik je također naveo da pridaje važnost dosljednoj provedbi planiranih zajedničkih rusko-turskih projekata, posebice izgradnji nuklearne elektrane Akkuyu i stvaranju čvorišta prirodnog plina u Turkiye.

“Dragi moj prijatelju, primi moje iskrene čestitke na ponovnom izboru za predsjednika. Želim Vam uspjeh, zdravlje i prosperitet u odgovornoj ulozi šefa države“, naveo je Putin.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker