BALKAN

Raspisan oglas za prijem 400 kandidata u profesionalnu vojnu službu u činu vojnika Oružanih snaga BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas Javni oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, javlja Anadolu.

Rok za prijavu na Javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj veb-stranici Ministarstava odbrane BiH.

„Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena ili trenutno pohađaju završni razred srednje škole. Neki od opštih uslova koje kandidati moraju ispunjavati su da su kandidati državljani Bosne i Hercegovine, da nisu mlađi od 18 godina niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Dodaje se da prijavom na oglas mladi imaju priliku da osiguraju stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju i informisati se putem telefona: Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, 033/773-437; Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, 051/335-886; Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina 036/811-084 i Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, 035/814-954.

„Ukoliko kandidati budu ispunjavali opšte i posebne uslove i dostave potrebnu dokumentaciju, blagovremeno će biti obaviješteni o vremenu i mjestu testiranja i provjera, početku osnovne vojničke obuke i drugim bitnim informacijama“, navodi se u saopštenju i dodaje da će se testiranja kandidata obaviti u centrima za regrutovanje u Sarajevu, Banjoj Luci, Čapljini i Tuzli.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

„Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih“, navode iz Ministarstva odbrane BiH.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Raspisan #oglas #prijem #kandidata #profesionalnu #vojnu #službu #činu #vojnika #Oružanih #snaga #BiH

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker