NAJNOVIJE VIJESTISPORT

Real Madrid: Sa velikim zadovoljstvom pozdravljamo odluku suda

Superliga, koju su htjeli da 2021. godine da formiraju najbogatiji evropski klubovi, dobila je na sudu UEFA i FIFA, a jedan od osnivača Real Madrid, pozdravio je odluku Evropskog suda za pravdu.

Zapravo, djelovalo je kao da su Madriđani jedva dočekali odluku suda da se oglase u javnosti.

„U Real Madridu sa ogromnim zadovoljstvom pozdravljamo odluku koju je doneo Sud pravde Evropske unije, koji je odgovoran za garantovanje naših principa, vrijednosti i sloboda.

U narednim danima pažljivo ćemo proučiti obim ove rezolucije, ali predviđam dva zaključka od velikog historijskog značaja. Prvo, evropski klupski fudbal nije i nikada više neće biti monopol. I drugo, da će od danas klubovi biti gospodari svoje sudbine. Klubovi vide naše pravo da predlažemo i promovišemo evropska takmičenja koja modernizuju naš sport i privlače navijače iz cijelog sveta. Ukratko, danas je ponovo trijumfovala Evropa sloboda, a danas su trijumfovali i fudbal i njegovi navijači.Pred pritiscima koje trpimo više od dvije godine, danas preovladavaju zakon, razum i sloboda. I iz tog razloga, Real Madrid će nastaviti da radi za dobrobit fudbala.

Kao što smo prije skoro sedamdeset godina napravili suštinski korak u historiji fudbala stvaranjem Evropskog kupa, danas ponovo imamo dužnost i odgovornost da evropskom fudbalu damo novi podsticaj koji mu je tako potreban. A da bismo to postigli, nastavićemo da branimo moderan projekat, potpuno kompatibilan sa nacionalnim takmičenjima, otvoren za sve, zasnovan na sportskim zaslugama i koji će efektivno nametnuti poštovanje finansijskog fer-pleja. Projekat koji će donijeti ekonomsku održivost za sve klubove i koji će prije svega zaštititi igrače i oduševiti navijače širom svijeta“, stoji u saopštenju Real Madrida.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker