NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Rusija postavila interkontinentalnu balističku raketu “Yars” u lansirno skladište u Kaluškoj oblasti

U saopćenju se navodi da Rusija nastavlja naoružavati svoju jedinicu Kozelskij koja djeluje u okviru Ruskih strateških raketnih snaga na zapadu zemlje

Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je da je ruska vojska interkontinentalnu balističku raketu “Jars“, kapaciteta nuklearnog napada, postavila u lansirno skladište u Kaluškoj oblasti na zapadu zemlje, javlja Anadolu.

U saopćenju se navodi da Rusija nastavlja naoružavati svoju jedinicu Kozelskij koja djeluje u okviru Ruskih strateških raketnih snaga u Kaluškoj oblasti.

U tom kontekstu je navedeno da je interkontinentalna balistička raketa “Yars“ postavljena u lansirni depo u toj regiji i osigurana neophodna infrastruktura za vojnike.

Iz Ministarstva navode da balistička raketa “Yars“ može istovremeno pogoditi tri do šest ciljeva, a da je nevidljiva za odbrambene sisteme.

Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je i da je u isto skladište i u novembru postavilo raketu “Yars“, a da je interkontinentalna hipersonična raketa ”Avangard“, također kapaciteta nuklearnog napada, smještena u lansirno skladište u regionu Orenburg, na jugozapadu zemlje.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker