POLITIKA

Scene očaja na aerodromu u Kabulu su sramota zapadne politike

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier izjavio je da su slike očaja na aerodromu u Kabulu sramotne za zapadnu politiku, javlja Anadolu Agency (AA).

Steinmeier je u obraćanju u glavnom njemačkom gradu Berlinu kazao da niko ne može ostati ravnodušan prema scenama u Kabulu i dešavanjima u Afganistanu.

“Slike očaja na aerodromu u Kabulu sramotne su za politiku Zapada”, rekao je Steinmeier, dodajući da Njemačka sada mora evakuisati svoje građane koji se nalaze u Afganistanu kao i Afganistance koji su radili pri njemačkoj misiji.

Komentarišući neuspjeh višegodišnjih napora u Afganistanu, Steinmeier je kazao da je na ova pitanja potrebno ponuditi iskrene, a ne brze odgovore.

Talibani su zauzeli Afganistan nakon što su u nedjelju preuzeli kontrolu nad glavnim gradom Kabulom, te se sada nalaze u procesu uspostavljanja Vlade.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Scene #očaja #aerodromu #Kabulu #sramota #zapadne #politike

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker