MUZIKANAJNOVIJE VIJESTISHOWBIZ

Shakirina nova pjesma posvećena Piqueu obara rekorde

Kolumbijska pjevačica Shakira nedavno je objavila pjesmu koja ruši rekorde, a koja je, čini se, posvećena njenom bivšem partneru Gerardu Piqueu, ali i ženama širom svijeta.

45-godišnja pjevačica objavila je 11. januara pjesmu “Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53”, koju je snimila s argentinskim producentom Bizarrapom.

Video je na YouTubeu dobio više od 63 miliona pregleda u prva 24 sata, oborivši rekorde platforme i postavši najgledanija latino pjesma u tom razdoblju. Od tada je pregledan oko 124 miliona puta.

Shakira je također objavila da je dobila 14,4 miliona streamova u 24 sata na Spotifyju, što joj je dalo najveći debi za pjesmu na španskom jeziku. Također je bila na vrhu iTunes ljestvica u nekoliko zemalja.Shakira i Gerard Pique rastali su se u junu 2022. nakon 11 godina veze. Zajedno su bili od 2011. i imaju dvoje djece.

Upoznali su se malo prije Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici, kada je nastupio u muzičkom spotu za Shakirinu “Waka Waka (This Time for Africa)” službenu pjesmu turnira.

“Ono što je za mene bila katarza i olakšanje, nikad nisam mislila da ću s 45 godina i to na španjolskom doći do prvog mjesta na svijetu”, napisala je Shakira u objavi na Facebooku.“Želim zagrliti milione žena koje se suprotstavljaju onima zbog kojih se osjećamo beznačajnima. Žene koje se zalažu za ono što osjećaju i misle, i podižu ruke kada se ne slažu, čak i ako drugi podižu obrve. One su moja inspiracija i ovo postignuće nije moje nego svačije”, zaključila je pjevačica

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker