BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

Srbija: Zbog izlivanja reke Grabovice u Sjenici proglašena vanredna situacija

Nikada nije zabeležen veći vodostaj reke Grabovice koja prolazi kroz centar grada, i nikada više problema nije napravila nego sada. Mnogi objekti su pod vodom

 

Zbog poplava koje su pogodile opštinu Sjenica na Pešterskoj visoravni, lokalna samouprava te opštine proglasila je vanrednu situaciju. Usled obilnih padavina i otapanja snega izlila se reka Grabovica koja protiče kroz centar te sandžačke opštine. U sjeničkom naselju Bukreš poplavljeno je više od 40 domaćinstava i tu je situacija najteža, javlja Anadolija.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić izjavio je za AA da su sve mašine i veliki broj radnika javnih preduzeća i nadležnih službi na terenu od sinoć. Mujagić je dodao da je prioritet rad na prevenciji i ojačavanju bedema na rečnim koritima, ali i zaštita života i imovine žitelja Sjenice, a zbog najavljenih novih padavina i porasta nivoa vodostaja svih reka u toj opštini.

„Stanje je dosta teška, zato smo na sednici Štaba za vanredne situacije i doneli odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Sjenice. U Sjenici je pala ogromna količina kiše u proteklih 48 sati. Nikada nije zabeležen veči vodostaj reke Grabovice koja prolazi kroz centar grada, i nikada više problema nije napravila nego sada. Mnogi objekti su pod vodom, imali smo i nekoliko evakuacija tokom noći. Brojne ekipe su na terenu, pomažu žiteljima da ispumpaju vodu iz domova i dvorišta. Daleko smo od stabilne situacije, zbog najavljenih novih padavina, Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju“, izjavio je predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Zbog porasta vodostaja Lima, vanredna situacija proglašena je i u opštini Prijepolje, zbog padavina i porasta vodostaja Raške, Jošanice i Ibra u stalnom su zasedanju i u pripravnosti štabovi za vanredne situacije i nadležne službe grada Novog Pazara i opštine Raška.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker