BALKAN

Svih 26 hrvatskih državljana evakuirano iz Afganistana

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP RH) izvijestilo je kako je današnjim danom realizirana evakuacija/repatrijacija svih 26 hrvatskih državljana iz Afganistana, javlja Anadolu Agency (AA).

“To je rezultat višednevnog napora hrvatskih institucija: potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost Tome Medvede, ravnatelja SOA-e Daniela Markića te VSOA-e Ivice Kindera, na čelu s hrvatskom službom vanjskih poslova koja je koordinirala navedene napore. Oni uključuju intenzivno praćenje situacije na terenu, koordinacije i suradnje sa zemljama partnerima te održavanje stalnog kontakta s hrvatskim državljanima”, priopćio je MVEP RH.

Kao i pri repatrijacijama hrvatskih državljana na samom početku pojave pandemije COVID-19, i u ovoj situaciju diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, intenzivnim radom su uspješno osigurali povratak svih hrvatskih državljana svojim kućama, navodi se.

MVEP se zahvalio američkim, britanskim, njemačkim i ukrajinskim vlastima koji su pomogli pri repatrijaciji hrvatskih državljana.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Svih #hrvatskih #državljana #evakuirano #Afganistana

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker