NAJNOVIJE VIJESTISPORT

TFF: Faruk Koca zbog napada na suca dobio trajnu zabranu obavljanja funkcije u fudbalu

Disciplinski odbor TFF-a je, osim Koce, odlučio tim iz Ankare novčano kazniti s dva miliona turskih lira (oko 63.000 eura), kao i s pet službenih utakmica bez navijača

 

Disciplinska komisija Turskog fudbalskog saveza (PFDK) izrekla je kaznu trajne zabrane obavljanja funkcije u fudbalu bivšem predsjedniku Ankaragucua Faruku Koci, koji je u ponedjeljak fizički nasrnuo na sudiju Halila Umuta Melera, javlja Anadolu.

PFDK je danas objavio kazne dodijeljene MKE Ankaragucu i bivšem predsjedniku Koci, nakon nemilih scena na utakmici Super lige Turkiye Ankaragucu – Caykur Rizespor.

U saopćenju objavljenom na web-stranici TFF-a navedeno je da je Faruk Koca kažnjen s pet godina lišenja prava obavljanja funkcije u fudbalu. S obzirom da je riječ o kazni dužoj od tri godine, u konačnici to znači trajno oduzimanje prava obavljanja bilo kakvih administrativnih, sportskih ili drugih aktivnosti vezanih uz fudbal, uključujući i ulazak na stadione u službenim takmičenjima.

Disciplinski odbor je odlučio također tim iz Ankare novčano kazniti s dva miliona turskih lira (oko 63.000 eura), kao i kazniti s pet službenih utakmica bez gledatelja. MKE Ankaragucu također je kažnjen s 200.000 lira (oko 6.300 eura) zbog ružnog i nedoličnog ponašanja navijača drugi put u ovoj sezoni.

Gulsen Yilmaz i Cengiz Gokay, dvojica menadžera MKE Ankaragucu, dobili su upozorenje, Cahit Sahin je dobio upozorenje kao i oduzimanje prava od 75 dana i novčanu kaznu od 140.000 lira (oko 4.400 eura), a Yusuf Bugra Tanik dobio je 45 dana oduzimanja prava i novčane kaznu od 210.000 lira (oko 6.600 eura).

U saopćenju se navodi da su dužnosnici kluba Yunus Sahin i Kenan Celikkaya također trajno lišeni prava, dok su Ismail Develi, Mucahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydin i Ahmet Ozturk dobili kazne upozorenja.

Predsjednik turskog superligaša Ankaragucua Faruk Koca udario je fudbalskog sudiju Halila Umuta Melera na terenu nakon posljednjeg zvižduka na utakmici protiv Rizespora.

Ankaragucu i Rizespor su u ponedjeljak u 15. kolu Super lige Turkiye u Ankari remizirali 1:1, a Koca je nezadovoljan suđenjem Melera na kraju meča odlučio da se fizički obračuna sa glavnim sudijom. Sudija Meler je od zadobijenog udarca pao na tlo.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker