NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Trilateralni samit: Turski predsjednik posjetit će Turkmenistan

Na samitu će lideri potpisati nekoliko sporazuma koji imaju za cilj jačanje saradnje

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otputovat će u utorak u Turkmenistan kako bi prisustvovao prvom samitu lidera Turkiye, Azerbejdžana i Turkmenistana, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan, azerbejdžanski i predsjednik Turkmenistana Ilham Aliyev i Serdar Berdimuhamedov sastat će se u gradu Avaza na zapadu Turkmenistana kako bi razmotrili korake za dalje produbljivanje saradnje između tri zemlje u svim oblastima, posebno u trgovini, energetici i transportu, saopćila je Direkcija za komunikacije Predsjedništva Turkiye.

Na samitu će lideri potpisati nekoliko sporazuma koji imaju za cilj jačanje saradnje.

Erdogan će također voditi bilateralne razgovore na marginama samita.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu će također posjetiti Avazu u pratnji Erdogana kako bi prisustvovao trilateralnom sastanku ministara vanjskih poslova koji će biti organiziran povodom samita.

“Tokom samita, kao i ministarskih sastanaka, razgovarat će se o svim aspektima postojeće saradnje, posebno u oblasti trgovine, energetike i transporta, između tri zemlje, te će se obaviti razmjena mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima”, navedeno je u saopćenju turskog Ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker