BALKAN

Troje državljana BiH napustilo Kabul, ostalih osam čeka evakuaciju

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ambasada BiH u Pakistanu zaprimili su informaciju da su tri od ukupno 11 bh. državljana, za koje je do kasno sinoć utvrđeno da se nalaze na teritoriji Afganistana, napustila Kabul dok traju diplomatski napori da se i ostali bh. građani evakuiraju iz kriznog regiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama Ambasade BiH u Islamabadu i kontaktima sa bh. državljanima, preostala grupa se i dalje nalazi u sigurnoj zoni i čekaju prvu mogućnost za evakuaciju.

“Krizni štab Ministarstva vanjskih poslova BiH u saradnji sa diplomatsko-konzularnom mrežom, posebno ambasadama u Islamabadu, Londonu, Washingtonu, Ankari, Hagu i drugima, nastavlja intenzivne aktivnosti kako bi pomogli bh. državljanima koji čekaju evakuaciju”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Također, u toku su aktivnosti da se građani grupiraju na manjem broju lokacija kako bi se olakšala njihova evakuacija.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Troje #državljana #BiH #napustilo #Kabul #ostalih #osam #čeka #evakuaciju

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker