SVIJET

Turkish Airlines otkazao letove za Afganistan

Turski nacionalni avioprevoznik Turkish Airlines otkazao je u ponedjeljak sve redovne letove za Afganistan, nakon što su talibani zauzeli glavni grad Kabul, javlja Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da će na aerodrom u Istanbulu u 14.20 sati stići avion Turkish Airlinesa koji će dovesti 324 turska državljana iz Afganistana.

Afganistanci, strani državljani i diplomatsko osoblje masovno su napustili Afganistan u posljednjih nekoliko dana.

Dan nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad Kabulom, došlo je do scena haosa na Međunarodnom aerodromu “Hamid Karzai”, dok su se stotine ljudi okupile da se ukrcaju na let iz zemlje.

Situacija je dovela do otkazivanja svih komercijalnih letova s ​​aerodroma.

Brzi napredak talibana širom zemlje završio je tako što je grupa u nedjelju preuzela vlast, dok su vladine snage bježale ili se predavale.

Predsjednik Ashraf Ghani i njegovi bliski saradnici također su napustili zemlju, a pobunjenici su preuzeli kontrolu nad predsjedničkom palačom u Kabulu.

Nakon Ghanijevog odlaska, bivši predsjednik Hamid Karzai, političar Gulbuddin Hekmatyar i glavni mirovni pregovarač Abdullah Abdullah formirali su vijeće kako bi osigurali nesmetan prijenos vlasti.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Turkish #Airlines #otkazao #letove #Afganistan

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker