NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Turkiye: Turisti uživaju u lijepom vremenu na plažama Antalije

Reporter AA zabilježio je kadrove brojnih turista na plažama, ali i u parkovi i na biciklističkim stazama, te šetnicama Antalije

Sunčano vrijeme i dolazak ljetnih dana privukao je brojne domaće i strane turiste na plaže turske Antalije, javlja Anadolija.

Stanovnici ovog priobalnog grada u Turkiye i gosti iz zemlje i svijeta iskoristili su ugodne temperature mora i zraka, kako bi uživali u kupanju u moru i odmoru na plaži.

Reporter AA zabilježio je kadrove brojnih turista na plažama, ali i u parkovi i na biciklističkim stazama, te šetnicama Antalije.

Ukrajinka Lada Konavič, jedna od turistkinja koja uživa na suncu na plaži, rekla je da je prije godinu dana došla u Turkiye iz Ukrajine sa rođacima zbog rata u njenoj zemlji.

“Volim Antaliju, dobri su ljudi, dobra hrana. Jako je lijepa sa svojim morem i planinama”, kazala je.

Ukrajinka Oksana Konavič takođe je izrazila zadovoljstvo zbog boravka u Turkiye.

Turkiye je još jednom zauzela treće mjesto u svijetu po broju plaža koje su dobile ekološku Plavu zastavu.

Prema posljednjim podacima Međunarodnog žirija za Plavu zastavu, ukupno 551 plaža, 23 marine, 14 turističkih brodova i 10 pojedinačnih jahti širom Turkiye, dobilo je oznaku Plava zastava.

Među zemljama sa plažama sa Plavom zastavom, Španija je zauzela prvo, a Grčka drugo mjesto. Italija i Francuska su iza Turkiye.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker