POLITIKA

Turković informisala Cavusoglua o ponuđenoj pomoći Vlade FBiH za gašenje požara u Turskoj

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković večeras je telefonom razgovarala sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Cavusloguom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Turković je tokom razgovora informisala turskog kolegu da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici prihvatila informaciju o upućivanju pomoći Republici Turskoj zbog izuzetno teške situacije izazvane požarima.

Navela je da je Federacija BiH spremna u Tursku uputiti 140 profesionalnih vatrogasaca i pripadnika federalnih specijaliziranih jedinica zaštite i spašavanja.

Cavusoglu je informisao Turković o naporima koji se trenutno ulažu na gašenju požara u Turskoj. Zahvalio se za solidarnost i podršku, te kazao da će Republika Turska imati u vidu ponuđenu pomoć ukoliko bude potrebna, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Turković #informisala #Cavusoglua #ponuđenoj #pomoći #Vlade #FBiH #gašenje #požara #Turskoj

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker