SPORT

Turska firma Limak preuređuje stadion Camp Nou

Jedna od najvećih građevinskih kompanija u Turskoj radit će na preuređenju Camp Noua, stadiona španskog velikana Barcelone, javlja Anadolija.

“Novi Spotify Camp Nou je naslijeđe koje ćemo ostaviti našim sinovima i kćerima, unucima i unukama navijačima Barcelone”, rekao je Joan Laporta, predsjednik Barcelone u srijedu nakon ceremonije potpisivanja ugovora s turskim izvođačem Limak Holding.

Nihat Ozdemir, direktor Limaka, rekao je da je ovo važan projekat.

“Ovo je mnogo veća odgovornost od same nadogradnje stadiona, jer budući Spotify Camp Nou nije važan samo za FC Barcelonu i njene navijače, već takođe za grad Barcelonu i Kataloniju”, kazao je Ozdemir.

Pored Laporte i Ozdemira, ceremoniji su prisustvovali i turski ambasador u Španiji Burak Akcapar i turski generalni konzul u Barceloni Selen Evcit.

Upravni odbor Barce je 9. januara odobrio i objavio odluku za projekat vrijedan skoro milijardu dolara. Radovi bi trebali početi u junu.

Limak, jedan od glavnih izvođača radova u Turkiye, dosad je uspješno realizovao brojen međunarodne projekte.

Camp Nou je najveći stadion u Evropi na kojem svoje utakmice igrala Barcelona.

Renoviranjem je predviđeno povećanje kapaciteta stadiona sa 99.354 mjesta na 105.000, kao i druga važna poboljšanja, uključujući dodavanje krova.

Camp Nou na katalonskom znači novo igralište. Službeno ime stadiona do 2000. godine je bilo Estadi del FC Barcelona ili Stadion FC Barcelone. Od tada se naziva Camp Nou po popularnom nadimku za stadion, a tako su odlučili članovi kluba glasanjem.

Barcelona igra domaće utakmice na ovom stadionu od njegovog završetka 1957. godine.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Turska #firma #Limak #preuređuje #stadion #Camp #Nou

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker