Vijesti iz Turske

Turski državljani evakuirani iz Afganistana doputovali u Istanbul

Avion turske aviokompanije Turkish Airlines (THY), u kojem su se nalazili turski državljani evakuirani iz Afganistana, doputovao je iz Kabula u Istanbul, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su talibani ušli u Kabul, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske pokrenulo je operaciju evakuacije turskih državljana koji su se nalazili u Afganistanu. Putnički avion Turkish Airlinesa tako je otputovao u Kabul.

Avion Boeing 777-300 ER, koji je turske državljane preuzeo na Međunarodnom aerodromu Hamid Karzai, u 11:45 sati poletio je iz Kabula prema Istanbulu.

Avion je s 324 putnika u 16:55 sati sletio na Aerodrom Istanbul.

Turski građani koji su doputovali iz Kabula, u okviru mjera protiv širenja zaraze koronavirusa, testirani su na aerodromu.

Turski državljani koji su doputovali iz Afganistana bit će u samoizolaciji u svojim domovima, a oni koji na testiranju sedmi dan dobiju negativan rezultat moći će iz samoizolacije izaći desetog dana karantina.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Turski #državljani #evakuirani #Afganistana #doputovali #Istanbul

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker