NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Turski predsjednik Erdogan glasao za najbolje fotografije Anadolije

Predsjednik Turkiye glasao je za najbolje fotografije u kategorijama "Vijest", "Sport" i "Životna sredina i život"

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan učestvovao je na izboru Anadolije za fotografije godine, glasajući u kategorijama “Vijest”, “Sport” i “Životna sredina i život”.

Nakon što ga je predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor Anadolije Serdar Karagoz izvijestio o fotografijama, Erdogan je u kategoriji “Vijest” glasao za fotografiju Sergena Sezgina pod nazivom “Prva vožnja TOGG-a”, na kojoj je prvi turski električni automobil domaće proizvodnje.

U kategoriji “Životna sredina i život”, predsjednik Turkiye glasao je za fotografiju pod nazivom “Spašavanje života” koju je snimio Orhan Cicek, a na kojoj je prikazana kornjača nakon spašavanja iz šumskih požara u provinciji Mugla.

U kategoriji “Sport”, Erdogan je glasao za fotografiju Saliha Zekija Fazlioglua pod nazivom “Sedžda zahvalnosti”, na kojoj marokanski fudbaleri iskazuju sedždu zahvalnosti nakon što su pobijedili Španiju i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022. u Kataru.

Moguće je glasati za ukupno 85 najimpresivnijih fotografija fotoreportera i reportera Anadolije koje su tokom 2022. godine ovjekovječile razne teme kao što su rat, politika, sport i svakodnevnica.

U kategoriji “Životna sredina i život” može se glasati za 37 fotografija, u kategoriji “Vijest” za 22, a u kategoriji “Sport” za 26.

Fotografije su izabrali urednici za fotografiju Anadolije među više od milion fotografija objavljenih u različitim geografskim područjima u svijetu, od Turkiye, Kine, Arktičkog okeana do Gvatemale.

Za fotografije sa opisom na turskom i engleskom jeziku može se glasati iz svih dijelova svijeta. Svi zainteresovani koji budu željeli glasati mogu birati najmanje jednu fotografiju za svaku od kategorija.

Glasanje za najbolje fotografije godine fotoreportera Anadolije prvi put je održano 2012. godine.

Ove godine glasanje će trajati sve do 16. januara 2023. godine, a glasati se može na internet stranici “yilinfotograflari.aa.com.tr”.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker