BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

U Beogradu završen deseti protest koalicije “Srbija protiv nasilja“: Poziv građanima na protest u subotu

Miloš Parandilović iz stranke Novo lice Srbije kazao je da 30 godina vode borbu protiv raznoraznih diktatora, dodajući da su posljednji izbori pokradeni i na republičkom i na beogradskom nivou

Ispred zgrade Republičke izborne komisije Srbije (RIK) u Beogradu je završen deseti po redu protest koalicije “Srbija protiv nasilja“, javlja Anadolu.

Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) i jedna od ključnih figura opozicije u Srbiji, i još nekoliko funkcionera koalicije i dalje štrajkuju glađu te od državnih organa zahtijevaju poništavanje izbornih rezultata na svim nivoima.

Jučerašnji protest završen je ispred Palate pravde gdje su lideri koalicije “Srbija protiv nasilja“ tražili puštanje svih uhapšenih koji su privedeni ispred Starog dvora na protestima u nedjelju.

U međuvremenu je objavljeno da su opozicioni zastupnici Janko Veselinović i Danijela Grujić otišli u bolnicu, a njih dvoje štrajkuju kraće od Tepićeve.

Željko Veselinović je bio primoran da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije zbog zdravstvenih problema.

Miloš Parandilović iz stranke Novo lice Srbije kazao je da 30 godina vode borbu protiv raznoraznih diktatora, dodajući da su posljednji izbori pokradeni i na republičkom i na beogradskom nivou.

“Ako ovu borbu izgubimo nećemo imati za šta više da se borimo. Ovo je borba za goli život“, kazao je ovaj narodni poslanik.

Radomir Lazović iz koalicije “Srbija protiv nasilja“ poručio da je građani samo žele da nema nepravda u Srbiji te je pozvao građane da se odazovu na poziv iz ProGlasa i da se okupe u subotu. 30. decembra kod Terazijske česme.

Povod okupljanjima su tvrdnje opozicije o izbornim neregularnostima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na izborima 17. decembra, što ta stranka i predstavnici državnog vrha demantuju.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker