NAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKASVIJET

U Cirihu održan samit investitora u organizaciji Vlade Kosova

Pred više od 60 preduzetnika i menadžera različitih kompanija, premijer Kosova Albin Kurti pozvao je švajcarske kompanije da investiraju na Kosovu

 

 Na samitu investitora u Cirihu, koji je organizovala Vlada Kosova, premijer Albin Kurti pozvao je švajcarske privatne kompanije da investiraju na Kosovu, prenosi Anadolija.

Kosovo je na Samitu, pored premijera, predstavljala i ministarka ekonomije Artane Rizvanolli, šef kabineta premijera Luan Dalipi i politički savetnici Lulzim Jagxhiu i Gearda Demiraj.

Pred više od 60 preduzetnika i menadžera različitih kompanija, u oblasti infrastrukture, životne sredine, energetike, proizvodnje i informacionih tehnologija, premijer Kurti i vladina delegacija su predstavili mogućnosti koje Kosovo nudi za strane investitore i investicije, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Ističe se da su prisutni na samitu informisani o napretku u oblasti vladavine prava i institucionalne stabilnosti, fiskalnim politikama koje se sprovode na Kosovu, vladinim investicionim planovima i karakteristikama radne snage na Kosovu.

“Uzimajući u obzir pozitivne promene u poslednje dve godine i ponuđene povoljne uslove, premijer Kurti je pozvao švajcarske kompanije da investiraju na Kosovu”, ističe se u saopštenju.

Nakon uvodnih izlaganja, Kurti je sa svojim savetnikom za informacione tehnologije Lulzimom Jagxhiuom, takođe bio deo panela na kome su detaljnije razmotrene specifičnosti i prednosti poslovanja na Kosovu.

Kurti će tokom boravka u Švajcarskoj učestvovati i na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker