Vijesti iz Turske

U Egejskom moru spašeno 388 migranata

Turska obalna straža spasila je najmanje 388 migranta u vodama nedaleko od Izmira, čije su čamce grčke obalne straže vratile u turske vode Egejskog mora, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim obalne straže su na području kraj Dikilija, u zapadnoj provinciji Izmir, spasile 78 migranata.

Nešto kasnije, u vodama nedaleko od Seferihisara, također u Izmiru, spašeno je još 217 migranata, koje je također grčka obalna straža vratila u turske vode. Uhapšene se u dvije osobe za koje se sumnja da su organizatori ilegalnog prelaska migranata na teritorij Grčke.

Tim turske obalne straže je također spasio i 26 migranata u vodama nedaleko od Foce, a u blizini Cesmea spašeno je 67 migranata.

Migranti su prebačeni u provincijsku kancelariju za migracije.

Turska je jedna od glavnih ruta za migrante i tražitelje azila koji žele preći u Evropu, posebno nakon građanskog rata u Siriji koji je počeo 2011. godine. U Turskoj se trenutno nalazi skoro četiri miliona Sirijaca, više nego u bilo kojoj drugoj državi u svijetu.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Egejskom #moru #spašeno #migranata

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker