SVIJET

U Izraelu i dalje raste broj novozaraženih

U Izraelu je zbog brzog širenja delta varijante i dalje u porastu broj zaraženih koronavirusom na dnevnom nivou, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva zdravstva Izraela navedeno je da je u protekla 24 sata na koronavirus pozitivno bilo 7.856 osoba, dok je od posljedica preminulo 15.

U Izraelu koji ima oko 9,3 miliona stanovnika, od posljedica zaraze koronavirusom od početka pandemije preminule su 6.723 osobe. Na koronavirus pozitivno je bilo 966.757.

U državi u kojoj je broj aktivnih slučajeva COVID-19 premašio 62.000, u teškom stanju se nalaze 603 pacijenta.

U Izraelu, koji je uspio kontrolisati epidemiju proteklih mjeseci zahvaljujući vakcinaciji, 19. aprila ukinuta je obaveza nošenja maski na otvorenom, a 15. juna i u zatvorenim prostorima.

Početkom juna broj aktivnih slučajeva COVID-19 pao je na 200, a broj dnevnih ispod 20. Međutim, zbog povećanja broja slučajeva COVID-19, 25. juna ponovo je uvedena obaveza nošenje maski u zatvorenim prostorima.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Izraelu #dalje #raste #broj #novozaraženih

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker