BALKAN

U Mostaru otvoren Studentski dom “Antalija”

U sklopu kampusa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, svečano je otvoren novi studentski dom koji će nositi ime “Antalija”, po turskom gradu, čija je uprava bila glavni finansijer projekta.

Opremu za dom osigurao je Savez općina turkijskog svijeta, uređenje partera finansiralo je Gradsko vijeće Grada Mostara, a sredstva za završne radove osigurala je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, javlja Anadolu.

“Važno je da gradu kao što je Mostar, a s kojim imamo velike i duge kulturološke i historijske, pa tako i bratske veze, poklonimo ovakav objekt. Siguran sam da će se u skorije vrijeme naši doprinosi i veze u Mostaru i Univerzitetu udvostručiti, ako ne i utrostručiti”, poručio je zamjenik generalnog sekretara Metropolitanske općine Antalija Mustafa Gurbuz.

Rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” Alena Huseinbegović je istakla da otvaranje doma predstavlja novi korak u razvoju Univerziteta, što je rezultat napora svih aktera koji su učestvovali u realizaciji projekta. Studentski dom, kako je rekla, predstavlja simbol rasta i razvoja univerzitetske zajednice.

“On će kao takav pružiti modernu i komfornu stambenu atmosferu za studente koji će boraviti u njemu. Kvalitetno i moderno osmišljen i ispunjen vrhunskim sadržajima dom će kreirati kvalitetan ambijent i okruženje koje podržava akademski i društveni razvoj studenata. Ovo za njih nije samo objekt betonske konstrukcije nego ugodno mjesto gdje će stvarati uspomene, stjecati znanje i vještine, ali i nova inovativna rješenja”, kazala je.

Studentski dom može primiti 180 studenata. Ima 22 kvalitetno opremljena apartmana, te studentsku ambulantu i psihološko savjetovalište. U sklopu Doma izgrađen je i restoran koji će nuditi hranu po pristupačnim cijenama, a prve studente primit će već početkom nove akademske godine.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Mostaru #otvoren #Studentski #dom #Antalija

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker