Vijesti iz Turske

U padu aviona za gašenje požara poginulo svih osam članova posade

Svih osam članova posade aviona za gašenje požara koji se srušio danas na jugu Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o letjelici koju je Generalna direkcija turskih šuma (OGM) iznajmila od Rusije, a letjelica je nestala sa radara tokom gašenja požara u Kahramanmarasu.

Na mjesto nesreće poslane su brojne nadležne spasilačke službe.

Guverner Kahramanmarasa Omer Faruk Coskun za AA je kazao da se nesreća dogodila tokom gašenja požara koji je izbio jutros kao posljedica udara groma.

Iz ureda guvernera Kahramanmarasa su naknadno saopćili da se nesreća dogodila u dolini Kisik i da niko od posade nije preživio nesreću.

Ministarstvo odbrane Turske je potvrdilo vijest o padu aviona tima Be-200 i saopćilo da je i ruska delegacija poslana na uviđaj.

U saopćenju se navodi da je u trenutku nesreće u avionu bilo pet ruskih i troje ruskih članova posade. Navodi se i da se avion srušio pri pokušaju slijetanja nakon učešća u akciji gašenja požara.

Istraga o uzroku nesreće je u toku.

Be-200 je najveći amfibijski avion na svijetu i specijalno je dizajniran za borbe protiv požara. Ima nosivost do 12 tona vode.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#padu #aviona #gašenje #požara #poginulo #svih #osam #članova #posade

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker