BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

U Skoplju nove dojave o bombama: Otkazan događaj kojem je trebao prisustvovati premijer

Dojava o bombi jutros je na Međunarodnom aerodromu Skoplje dovela do otkazivanja svih letova

 

Dojave o bombama u glavnom gradu Sjeverne Makedonije Skoplju nastavljene su i danas, a među metama ovoga puta bio je i hotel u kojem je organizovana konferencija na kojoj se očekivalo učešće premijera Dimitra Kovačevskog, kao i Međunarodni aerodrom Skoplje, javlja Anadolija Agency (AA).

Konferenciju, koja je otkazana, organizuje Privredna komora Sjeverne Makedonije, a na otvaranju konferencije govore su najavili premijer Kovačevski, ministar ekonomije Kreshnik Bekteshi i ministar finansija Fatmir Besimi.

Prijetnja bombom stigla je jutros na e-mail adresu hotela, a slične prijetnje stigle su i Fudbalskom savezu Sjeverne Makedonije, Sportskoj dvorani “Boris Trajkovski” i Međunarodnom aerodromu Skoplje.

Dojava o bombi jutros je na Međunarodnom aerodromu Skoplje dovela do otkazivanja svih letova, a potvrđena je i evakuacija osoblja i putnika iz zgrade aerodroma.

Načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću u Ministarstvu unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Natalija Spirova potvrdila je za AA dojave o bombama na navedenim lokacijama.

Naglasila je da je prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama dobilo i deset škola u Skoplju i pet u Bitolju te u odjeljenjima unutrašnjih poslova u ova dva grada.

“Odmah po prijemu dojava, policijski službenici su preduzeli mjere za bezbjednu evakuaciju objekata i u toku su antiterorističke provjere. Preduzimaju se i mjere za rasvjetljavanje slučajeva”, istakla je Spirova.

U glavnom gradu proteklih dana bilo je brojnih dojava o bombama, a na meti su bile osnovne i srednje škole, tržni centri i javne ustanove.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, jučer je bio dan s najviše dojava o bombama u školama otkako su krajem oktobra počele da stižu na mail adrese širom Sjeverne Makedonije.

Ministarstvo je istaklo da je juče više od 50 osnovnih i srednjih škola u Skoplju i Kumanovu bilo meta prijetnji putem elektronskih adresa da su podmetnute eksplozivne naprave, uključujući 17 osnovnih i 22 srednje škole iz glavnog grada.

Do sada je policija u Sjevernoj Makedoniji nakon provjera utvrdila da su sve prijetnje bombama bile lažne.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker