BIHNAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

U znak solidarnosti s narodom Turkiye: Mostovi u Zenici u crvenoj boji turske zastave

Zenički gradonačelnik Kasumović uputio telegram saučešća Ambasadi Republike Turkiye u BiH i ambasadoru Sadiku Baburu Girginu

U znak solidarnosti s turskim narodom zbog katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zatražio je od nadležnih služi da mostovi u Zenici tokom vikenda budu osvijetljeni crvenom bojom, bojom nacionalne zastave Republike Turkiye, prenosi Anadolija.

Portal “Zenicablog” javlja da je gradonačelnik Zenice Kasumović potpisao i Zaključak kojim su odobrena sredstva u iznosu od 10.000 KM za pomoć Turkiye. On je danas uputio telegrame saučešća pobratimskim gradovima Zenice u Turkiye i to Uskudaru (Istanbul), Karsiyaki (Izmir) i Kahramankazanu (Ankara).

Prethodno je gradonačelnik Kasumović uputio telegram saučešća Ambasadi Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini i ambasadoru Sadiku Baburu Girginu.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak su pogodila južne dijelove Turkiye s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

Ministar zdravstva Republike Turkiye Fahrettin Koca saopćio je večeras da je broj poginulih od posljedica razornih zemljotresa na jugu te zemlje povećan na 20.213, a da je broj povrijeđenih porastao na 80.052.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker