SVIJET

Umra samo za vakcinisane protiv koronavirusa

Samo osobe koje su vakcinisane protiv bolesti COVID-19 će moći obaviti malo hodočašćće, Umru, u Mekki, saopštile su utorak saudijske vlasti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zamjenik ministra za pitanja hadža Hisham Saeed izjavio je u televiijskom obraćanju da će dolazak vjernika iz vana radi obavljanja Umre, započeti od 10. avgusta.

Kao dio mjera predostrožnosti, Saeed je istakao da vjernici koji dolaze iz inostranstva moraju biti vakcinisani jednom od vakcina koje su odobrile saudijske vlasti.

Ova je zahtjev prethodno uveden tokom mjeseca ramazana u aprilu prilikom posjeta Velikoj džamiji u svetom gradu Mekki i Poslanikovoj džamiji u Medini.

Saudijski zvaničnik rekao je da će dnevno radi obavljanja Umre biti dozvoljen dolazak oko 20.000 ljudi.

Malo hodočašće ili umra, može se obaviti tokom cijele godine za razliku od hadža koji je jednom godišnje. Malo hodočašće je prekinuto u martu 2020. godine zbog pandemije COVID-a 19, a početkom oktobra prošle godine je polako počelo da se vraća uz mjere predostrožnosti.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Umra #samo #vakcinisane #protiv #koronavirusa

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker