NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Vatrogasci u Berlinu u novogodišnjoj noći morali intervenisati 1.717 puta

U saopštenju Vatrogasne brigade Berlina navodi se da je vatrogasna jedinica u novogodišnjoj noći morala intervenisati 1.717 puta, a 749 puta je morala djelovati zbog požara

Policija i dežurni vatrogasci u Berlinu, glavnom gradu Njemačke, bili su mete napada tokom proslava Nove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju Vatrogasne brigade Berlina navodi se da je vatrogasna jedinica u novogodišnjoj noći morala intervenisati 1.717 puta, a 749 puta je morala djelovati zbog požara.

Navedeno je da se u incidentima koji su izbili tokom proslave Nove godine dogodilo 38 napada na vatrogasce i njihova vozila, a 15 vatrogasaca je povrijeđeno.

U saopštenju se navodi da su najmanje 22 osobe povrijeđene u vatrometima u Berlinu tokom proslave Nove godine.

Dodaje se da je u novogodišnjoj noći izbio požar u mnogim kućama, a neidentifikovane osobe su izazvale požar u četvrti Lihtenrade, a potom su kamenicama i palicama napale vatrogasce koji su došli na lokaciju da ugase požar.

– U novogodišnjoj noći u Berlinu privedene 103 osobe –

U saopćenju berlinske policije navedeno je da su osim vatrogasaca, napadi izvršeni i na policiju i uposlenike u javnom prevozu.

U napadima u novogodišnjoj noći povrijeđeno je 18 policajaca, a ukupno 103 osobe, od kojih pet žena, privedene su zbog krivičnih djela kao što su paljevine, prekršaji u vezi sa eksplozivom i napadi na policiju.

Njemački mediji navode da su najmanje dvije osobe poginule u nesrećama izazvanim vatrometom i da je mnogo ljudi teško povrijeđeno.

Kako se navodi, 17-godišnji tinejdžer koji je teško povrijeđen tokom upotrebe vatrometa u gradu Leipzigu, preminuo je u bolnici u koju je prevezen, a jedna osoba je preminula od posljedica udarca vozila prilikom ispaljivanja vatrometa na ulici u pokrajini Saksonija-Anhalt.

U gradu Schleizu 21-godišnjak je ostao bez ruke u nesreći s vatrometom.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker