BALKAN

Veliki požar kod Trogira stavljen pod kontrolu

Situacija na požarištu kod Segeta Gornjeg, u zaleđu Trogira, u utorak ujutru je puno bolja. Vatrogasci se i dalje nalaze na terenu te saniraju požarište, objavili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na požarištu kod Segeta Gornjeg trenutno je angažirano 112 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila, dva protivpožarna aviona Air Tractor te je upućeno 26 pripadnika Hrvatske vojske. Dva protivpožarna aviona Canadair koji su tokom ranog jutra djelovali na požarištu vraćeni su u bazu.

Situacija sa velikim požarom kod Trogira tokom noći se pogoršala, pa je privremeno morao biti obustavljen saobraćaj na cesti D8. Do sada je izgorilo oko 550 hektara zemljišta, a u gašenju požara do sada je ukupno učestvovalo 194 vatrogasca sa 49 vatrogasnih vozila te pripadnici Hrvatske vojske.

“Situacija je trenutno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena manja izdimljavanja na jugoistočnom dijelu požarišta. Tijekom noći je došlo do razbuktavanja te je vatra zaprijetila i objektima. Angažirali smo odmah i dodatne snage s makarskog područja. Možemo reći kako je zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca sve brzo stavljeno pod kontrolu te nema opasnosti za ljude i imovinu“, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Veliki požar kod Segeta Gornjeg izbio je u ponedjeljak prijepodne, a vjetar i nepristupačan teren otežavali su njegovo gašenje.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Veliki #požar #kod #Trogira #stavljen #pod #kontrolu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker