EKONOMIJA

Više od 30 miliona posjeta u sedam mjeseci

Broj posjeta Turkiye u prvih sedam mjeseci 2023. godine dosegao je novi rekord s ukupnih 30.093.446 dolazaka, javlja Anadolu.

Prema podacima Ministarstva kulture i turizma Republike Turkiye, u prvih sedam mjeseci ovu zemlju je posjetilo više od 26 miliona stranaca, te više od tri miliona turskih državljana sa prebivalištem izvan zemlje.

U periodu od januara do jula ove godine, broj dolazaka stranaca u Turkiye, u odnosu na isti period prošle godine, povećan je za 16,22 posto.

Najviše posjeta Turkiye upriličili su državljani Rusije, kojih je u ovu zemlju došlo više od tri miliona, što je za 59,22 posto više nego u istom periodu prošle godine.

Njemačka je na drugom mjestu sa oko tri miliona posjeta i povećanjem od 7,32 posto u odnosu na isti period prošle godine, dok je na trećem mjestu velika Britanija, a potom slijede Bugarska i Iran.

Turkiye je tako, u navedenom periodu ostvarila rekordan broj posjeta, u odnosu na brojku iz 2019. godine, koja je iznosila 26.524.000.

Samo u julu Turkiye je posjetilo 7,1 miliona ljudi, što je u odnosu na sedmi mjesec prošle godine za 7,25 posto više. U tom mjesecu najviše posjeta upriličili su državljani Njemačke, slijedi Rusija pa Velika Britanija, a nakon njih Poljska i Bugarska.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Više #miliona #posjeta #sedam #mjeseci

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker