LIFESTYLENAJNOVIJE VIJESTI

Zašto se tokom zime nije dobro tuširati vrućom vodom

Iako ne postoji bolji osjećaj od toplog tuša nakon izloženosti hladnoći, dermatolozi upozoravaju da vruća voda našoj koži može učiniti više štete nego koristi.

Budući da se zimi ionako često borimo s ispucalom i suhom kožom, dodavanje tople vode može ovo stanje dodatno pogoršati. Vrući tuševi i kupke mogu izazvati upalu kože, izazvati crvenilo i svrbež te ozbiljno oštetiti zaštitnu barijeru kože. Razlog za to je što visoka temperatura remeti prirodnu ravnotežu vlažnosti kože i lišava je svih ulja, masti i važnih proteina.

Ali ako ste jedna od osoba koja ne može zamisliti dan bez toplog tuša, svoju kožu zimi možete zaštititi sljedećim savjetima, Ako ne možete bez tople vode, nemojte se tuširati toplom vodom više od 10 minuta svaki drugi dan. Tako se može ograničiti iritacija kože i vaša se koža zimi ne isušuje previše.

Vrata kupaonice držite zatvorena

Kako biste zadržali vlagu iz pare tuša u prostoriji, svakako se tuširajte sa zatvorenim vratima kupaonice. Ova vlažnost može pomoći vašoj koži da zadrži svoja prirodna ulja.

Mažite kožu kremom

Redovito mazanje kože hidratantnim proizvodima itekako je bitno zimi. Glavni savjet je da nanesete kremu na kožu dok je još lagano vlažna. To omogućuje bolje upijanje vlage. Također izbjegavajte prethodno trljanje grubim ručnikom kako ne biste dodatno opteretili kožu. Tada će vaša koža blistati tijekom cijele hladne zime.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker