BIHNAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKA

Zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Muslić: Kao “osmorka” smo opredijeljeni da krenemo rješavati nagomilane probleme

Činjenica je da imamo problem depopulacije, odlaze nam mladi, odlaze cijele porodice iz BiH. Imamo destimulativnu politiku kada je riječ o investicijama. Danas sam govorio o prometnoj izoliranosti Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona...

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Albin Muslić (SDP) podsjetio je danas na nagomilane probleme u Bosni i Hercegovini i potrebi da se rješavaju ubrzanijim tempom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Činjenica je da imamo problem depopulacije, odlaze nam mladi, odlaze cijele porodice iz BiH. Imamo destimulativnu politiku kada je riječ o investicijama. Danas sam govorio o prometnoj izoliranosti Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona”, rekao je Muslić.

Smatra da su to sve pitanja za koja građani očekuju da se krenu rješavati.

“U fokus sam stavio koridor 5c. To je kapitalni projekat koji se realizuje na teritoriji BiH, međutim, on nije jedini”, rekao je Muslić.

Komentarišući ekspoze koji je danas iznijela u ovom domu Borjana Krišto, koja je ranije danas izglasana za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, rekao je da je ona “opredijeljena da se krene u rješavanje nagomilanih problema”.

“Mi, kao ‘osmorka’ smo također opredijeljeni da krenemo rješavati nagomilane probleme. Ovo danas je dobra prilika da prije kraja ove godine krenemo ubrzanijim tempom nego što se to dešavalo ranije”, istakao je Muslić

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker