Vijesti iz Turske

Znamenitosti Izmira fotografisane kao odrazi u kapljicama vode

Izmir, jedan od najvećih gradova u Turskoj, koji se na obali Egejskog mora, turistički je biser koji svake godine sa svojim istorijskim znamenitostima privlači veliki broj posjetilaca.

Fotoreporter Anadolu Agency (AA) fotografisao je specifične građevine kao odraz u kapljicama vode. Neizostavan motiv turističkih razglednica sa ovog područja, drevni grad Efes koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, bio je motiv i fotoreporteru AA.

Na fotografijama je prikazao i odraze Smirne agore, drevne rimske agore koju su Grci sagradili u 4. vijeku prije Hrista, izmirske Sahat kule, vjetrenjače, selo Sirinice, motive iz Alacatija, među kojima i tradicionalne kamene kuće.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Znamenitosti #Izmira #fotografisane #kao #odrazi #kapljicama #vode

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker