BALKANNAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Zukorlić čestitao Erdoganu: Pobjeda za još jači razvoj Turkiye i veću i značajniju podršku narodima Balkana

Jako je značajna veza koju ima Turkiye sa Srbijom, te želimo da bude od još većeg haira i koristi za Sandžak, poručio je Usame Zukorlić

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i aktuelni potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić uputio je čestitke na, kako je naveo, briljantnoj pobjedi Recepa Tayyipa Erdogana u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Turkiye, prenosi Anadolija.

“Povjerenje koje dobijate od našeg bratskog turskog naroda, konstantno više od dvije decenije, te jedinstvena podrška koju imate diljem Balkana i širom svijeta, najavljuje još jači razvoj Republike Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana. Vjerujem da ćete svoj mandat iskoristiti ka podizanju stepena prava svih naroda koji žive u Republici Turskoj, među kojima su i Bošnjaci, koji vole tursku državu i koji se raduju svemu onome što raduje turski narod, a žalosti ih sve ono što žalosti turski narod”, naveo je Zukorlić, dodavši da ga raduje da većina državljana Republike Turkiye sa pravom glasa u konzularnom predstavništvu u Novom Pazaru ukazuje podršku Erdoganu.

Zukorlić ističe u čestitki da je pobjeda Erdogana važna i zbog velikih projekata koje podržava u Republici Srbiji, kao što je projekat povezivanja autoputem Novog Pazara sa svim velikim gradovima na Balkanu.

“Jako je značajna veza koju ima Turska sa Srbijom, te želimo da bude od još većeg haira i koristi za Sandžak. U tom duhu, želim Vam hairli i berićetan novi mandat, uz poruku da u Stranci pravde i pomirenja, koju je osnovao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, i meni lično, imate prijatelje i braću, spremne na saradnju na principu pravde”, poručio je predsjednik SPP-a.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker