NAJNOVIJE VIJESTISPORT

Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022”: Iran pobijedio Vels

Lider grupe "B" je trenutno Engleska sa tri boda, koliko ima i Iran s utamicom više, dok SAD (meč manje) i Vels imaju po bod

Doha

Fudbalska reprezentacija Irana pobijedila je selekciju Velsa, rezultatom 2:0, u drugom kolu grupe “B” Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Vels je imao veliku šansu već u 12. minuti kada je Kieffer Moore šutirao nakon centaršuta s desne strane, ali je golman Irana zaustavio njegov udarac.

Selekcija Irana je u 17. minuti postigla pogodak nakon odlične akcije, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. U nastavku nije bilo većih prilika pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Iranci su imali odličnu priliku već u 52. minuti. Sardar Azmoun je izašao sam ispred golmana Velsa, ali je pogodio samo stativu. Samo minut kasnije Iran je ponovo zaprijetio. Ovaj put Ali Gholizadeh je šutirao s distance, ali je pogodio stativu.

Reprezentacija Velsa je u 84. minuti imala dobru šansu. Ben Davies je šutirao s 20-ak metara, ali je lopta od bloka otišla u korner.

Dvije minute kasnije golman Velsa Wayne Hennessey dobio je direktan crveni karton nakon što je izašao daleko van svog kaznenog prostora i srušio jednog igrača Irana.

Iranci su nakon mnogo pokušaja u osmoj minuti sudijske nadoknade postigli pogodak preko Roozbeha Cheshmija te poveli s 1:0. Selekcija Irana je nastavila s napadima te su u 11 minuti sudijske nadoknade golom Ramina Rezaeiana poveli s 2:0, što je bio i konačan rezultat meča.

U drugom meču grupe “B” večeras u 20 sati igraju nacionalne selekcije Engleske i Sjedinjenih Američkih Država.

Engleska je u prvom kolu savladala Iran, rezultatom 6:2, dok su SAD i Vels odigrali neriješeno – 1:1. U trećem kolu ove grupe sastaju se Iran – SAD i Vels – Engleska.

Lider grupe “B” je trenutno Engleska sa tri boda, koliko ima i Iran s utamicom više, dok SAD (meč manje) i Vels imaju po bod

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker