MOBITELINAJNOVIJE VIJESTINAUKASCI-TECH

Apple priprema uređaj s fleksibilnim ekranom: Poznato je i kada bi ga mogli predstaviti

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo nedavno je upozorio kako u Appleu ove godine očekuju značajan pad potražnje za njihovim pametnim telefonima. Razloga za to je više. Jedan od tih razloga jest ponovni uspon Huaweija u Kini, a drugi se odnosi na Appleova najvećeg konkurenta na tržištu pametnih telefona - južnokorejski Samsung.

Naime, posljednji top-modeli ove kompanije imaju implementiranu umjetnu inteligenciju, a kompanija već godina razvija i prodaje telefone s fleksibilnim zaslonima. Na oba ta polja Apple prilično zaostaje i analitičari vjeruju kako će se to kratkoročno odraziti na njihovoj prodaji.

Ipak, Cook je svjestan kako ne može dugo ignorisati te trendove na tržištu te u budućnosti očekujemo Appleovu umjetnu inteligenciju, kao i uređaje sa savitljivim ekranima. Kompanija je, kao i gotovo sve tehnološke tvrtke na tržištu, ubrzala razvoj AI-a te u drugoj polovici godine očekujemo kako će Apple AI biti dostupan korisnicima iPhonea, no nije poznato hoće li je moći koristiti svi vlasnici iPhonea s nadolazećom verzijom mobilnog operativnog sustava (iOS 18) ili će ipak postojati neka ograničenja oko modela koji će moći koristiti sve njihove opcije.

Prema informacijama “izvora povezanih s industrijom” iz Južne Koreje, Apple bi za 2-3 godine mogao realizirati i svoje planove za uređaj s fleksibilnim ekranom, piše ZIMO. Kako se i ranije govorilo, to ne bi trebao biti telefon, već tablet.

Samsung Display i LG Display, prema informacijama analitičara, već su Appleu dali uzorke njihovih fleksibilnih zaslona dijagonala ekrana 6 i 7 inča, no čini se kako u Appleu ipak razmišljaju o većim uređajima. Kompanija bi tako 2026. ili tek 2027. godine mogla predstaviti tablet sa savitljivim ekranom koji bi trebao zamijeniti iPad mini. Spominje se dijagonala ekrana od sedam do osam inča, no konačne specifikacije navodno još nisu finalizirane tako da se puno toga još može promijeniti do tada. Tko zna, možda i pametni telefoni sa savitljivim ekranima do tada postanu toliko popularni da Apple promijeni strategiju i odluči se za savitljivi iPhone.

No u Appleu ne razmišljaju samo o manjim, već i o većim uređajima od fleksibilnog iPada pa je u njihovom planu, ali ne prije 2028. godine, uređaj sa savitljivim ekranom dijagonale 20,25 inča koji će biti brendiran ili kao Mac ili kao iPad.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker